Om det var ett tag sedan du införskaffade dig en ny brevlåda kanske du funderar kring vilka de viktigaste egenskaperna är. Hur bör din drömbrevlåda egentligen se ut och vad ska du ta dig till om all post inte får plats? Vi kommer att besvara den här frågan och många fler nedan så att du inom kort ska kunna känna dig nöjd med din alldeles egen brevlåda!

Veckopostlåda för ett stort antal paket

Att ha en brevlåda med en snygg design kan definitivt vara trevligt, men du bör även se till så att konstruktionen är så praktisk som möjligt. Brevlådan ska passa just dina individuella behov, och därför är exempelvis storlek en utomordentligt viktig punkt. Mindre brevlådor som sitter på stolpar passar dig som hämtar in din post varje dag och inte upplever att det saknas utrymme.

Om du dock ganska sällan hämtar in din post eller om du ofta får lite större paket levererade är det en god idé att vända dig till en markpostlåda. Dessa går även under benämningen veckopostlåda, och syftar på större brevlådor som klarar av fler brev samt större paket.

Skjut upp postutlämningen

En veckopostlåda blir som sagt ett ypperligt val om du enbart hämtar in din post någon gång i veckan, men vad gör du om du ska resa bort under en längre tid? Då bör du ta en tur över till adressandring.se och informera dem om att du vill skjuta upp postutlämningen. Den här tjänsten gör det lätt för dig att pausa postutlämningen i antingen en vecka eller hela vägen upp till två månader. Då slipper du att bekymra dig för att din brevlåda ska svämma över, och när pausen är över delas posten återigen ut som vanligt.

Fräck stil och praktisk lucka

Storleken må vara den delen av brevlådan som du ska lägga lite extra fokus på, men det kan vara trevligt att också se till så att brevlådan är smidig att öppna upp. Olika modeller kommer att ha öppningsluckan placerad på olika delar av brevlådan, så det gäller för dig att satsa på en design som känns rätt. Ska öppningsluckan sitta på framsidan av brevlådan för att göra den enkel att öppna upp eller ska luckan sitta på baksidan så att folk som går förbi inte ser luckan framifrån? Allt detta väljer du själv!